Ismerjük meg magunkat!

Ismerjük meg magunkat!


Íme a legfontosabb tényezők, amelyek pozitív hatással vannak mentális egészségünkre:

1. Pozitív hozzáállás a világhoz

A sors állandóan dilemmákba sodor, és mindig választásra késztet – az egyiket elveszítjük, másikat nyerünk. A harmónia kulcsa az elveszett és megszerzett egyensúly. Ahhoz, hogy élvezzük a lelki egyensúlyt, meg kell tanulnunk egyensúlyba hozni gondolatainkat és érzelmeinket, szavainkat és tetteinket. 

Pozitív, vidám szemmel kell tekintenünk környezetünkre, és meg kell próbálnunk irányítani a tudatunkat, mert a gondolatok olyan erők, amelyek képesek teremteni, de rombolni is. Az, hogy mit teszünk, rajtunk múlik, és ha körülnézünk, rájövünk, hogy az egész életünk a gondolataink gyümölcse. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy pozitívan viszonyuljunk önmagunkhoz és a világhoz, amelyben élünk.

A tudatalatti is fontos része az egészség megteremtésének, mert mindig működik, akár igyekszünk befolyásolni, akár nem. Ha nem fektetjük bele tudatos, építő vágyainkat, akkor csak a negatív gondolatok jutnak el hozzá, amelyek bumerángként képesek visszatérni és érzelmileg elpusztítani. 

Ezért meg kell próbálnunk kiirtani a „sötét” gondolatokat és mindazokat az aprónak tűnő buktatókat, amelyek felboríthatják lelki egyensúlyunkat, ingerlékennyé és nyugtalanná tehetnek bennünket.

2. Kiegyensúlyozott életmód

A lelki egészség nagymértékben függ testi jólétünktől. A statisztikák azt mutatják, hogy minél többen edzenek, annál jobban védettek a mentális zavaroktól. A testmozgás és a fizikai aktivitás képes tonizálni, felvidítani, elűzni a negatív gondolatokat, és a megfelelő irányba összpontosítani. 

Az immobilizáció és a tevékenység hiánya viszont lelassítja a test összes funkcióját, ami végzetes következményekkel jár mind a fizikai, mind a mentális egészségre nézve. Az intenzív edzés mellett el kell juttatnunk szervezetünket az egészséges életmódhoz elengedhetetlen elemekkel – minőségi táplálékkal, teljes pihenéssel, meditációval (akár illóolajok bevonásával is), szórakozással és alvással. 

Forrás: ketkes.com

Külső kép: pixabay.com

Tetszett a megoldás?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

Ezotéria cikkek

További cikkek »

 

Ezotéria szolgáltatások

További ezotéria szolgáltatások »